»
Noutati » Istoria industriei de inchirieri auto
Istoria industriei de inchirieri auto

Istoria industriei de inchirieri auto

Indiferent daca planuiesti o excursie intr-o destinatie noua, sau doar ai nevoie de un vehicul pe care sa-l folosesti pana cand iti achizitionezi un autoturism personal, probabilitatile sunt destul de mari pentru ca la un moment dat sa optezi pentru serviciile de inchirieri auto. In  ciuda faptului ca termenul de rent a car se bucura de o anumita notorietate, putini sunt cei care stiu istoria din spatele industriei de rental car, modul in care aceasta s-a dezvoltat sau ideea de unde a pornit.

Industria Rent a Car – Cum a aparut? Cand? De ce?
Industria de inchirieri auto pare sa-si aiba radacinile pe continentul nord american, mai exact in statul Nebraska. In 1916, un anume Joe Saunders decide sa-si inchirieze automobilul (Ford Model T) localnicilor si oamenilor de afaceri. Acesta isi taxa clientii prin intermediul unui kilometraj fixat pe roata stanga din fata a automobilului. Taxa se raporta la milele parcurse, fiind perceputi 10 centi pentru fiecare mila parcursa. Antreprenorului nu i-a luat mult sa realizeze faptul ca era implicat in derularea unei  afaceri noi si promitatoare. Asa se face ca pana la sfarsitul lui 1925, compania de rent a car al acestuia presta servicii de rental car in 21 de state. De asemenea, odata cu trecerea timpului, Joe a inceput sa diversifice gama de automobile.

Aparitia competitorilor
Vazand ca ideea de afaceri a lui Saunders prospera, nu a durat mult pana ca aceasta sa fie implementata si de catre altii. Gama de automobile a fost imbogatita, exista cerere, iar ofertele deveneau tot mai competitive si mai atragatoare.
Ba mai mult, cel de-al doilea razboi mondial a contribuit la expansiunea serviciilor de rental car, precum si la aparitia mai multor companii de acest fel.

Industria de Rental Car vs. Industria de Transport Aerian
Statistici ce provin din perioada de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial sugereaza faptul ca, utilizarea accentuate a serviciilor de rent a car a fost direct proportional cu dezvoltarea unei noi metode de transport – transportul aerian. A fost o chestiune de timp pana cand cele mai importante companii de inchirieri auto sa-si deschida puncte de lucru in incinta aeropoartelor.

In prezent …
In prezent la nivel global exista o multitudine de companii de rent a car, atat multinationale cat si doar la nivel local. Fiecare companie are o flota diversificata de autoturisme, modele noi sau conservatoare, modele de dimensiuni mici, cu consum adaptat pentru condusul in oras, dar si modele potrivite pentru familiile numeroase, clase business sau escapade montane. Cu alte cuvinte, companiile rental car incearca sa acopere o gama cat mai variata de gusturi si nevoi.

Ne straduim sa oferim autoturisme impecabile, autoturisme modele noi, iar procesul de inchiriere se doreste a fi cat mai simplu si rapid pentru client. Echipa Tim Rent a Car Cluj ofera o gama larga de autoturisme pentru inchiriat, la cele mai bune preturi de pe piata clujeana. 

« inapoi

Avantaje

Masini de calitate
Preturi exceptionale
Predare si preluare flexibila
Inchiriere simplificata

Contact

S.C. Globus Transport S.R.L.
Cluj-Napoca
Tel: +40 745 179 555
E-mail: img

 

Adauga-ne pe:


Istoria industriei de inchirieri auto
Copyright © Tim rent a car Cluj-Napoca 2016