»
Noutati » Ingrijirea masinii pe timp de vara
Ingrijirea masinii pe timp de vara

Ingrijirea masinii pe timp de vara

Caldura sufocanta, praful si traficul sunt elementele care impreuna pot pune la pamant orice autovehicul, cu atat mai mult daca, acestora li se adauga consecintele iernii trecute. Poti veni in intampinarea potentialelor probleme tehnice datorate temperaturilor extreme ale anotimpurilor prin intermediul mentenantelor periodic.

Cateva dintre urmatoatele sfaturi sunt usor de implementat chiar de catre tine, in timp ce altele necesita implicarea unui tehnician specializat.
 
Aerul Conditionat
Un sistem de aer conditionat neexaminat de ceva timp de catre un tehnician specializat, cu siguranta va ceda in zilele sufocante de vara. Noile modele de autovehicule beneficiaza de un sistem AC cu filtre care purifica aerul care intra in sistem si care ulterior este preschimbat in aer cald sau aer conditionat. Din acest motiv, schimbarea filtrelor de aer trebuie efectuata regulat, macar de doua ori pe an.
 
Sistemul de racire
Supraincalzirea este cauza cea mai comuna datorita careia autovehiculele cedeaza in toiul verii. Sistemul de racire a motorului ar trebui sa fie verificat si reumplut la fiecare 24 de luni. De asemenea, nivelul, starea si concentratia lichidului de racire trebuie verificate periodic. In general, este recomandata combinarea 50-50 a antigelului cu apa. Celor care fac asta personal, recomandam evitarea contactului cu masca radiatorului imediat dupa folosirea masinii. Acesta poate fi incins, fapt care poate provoca rani la nivelul pielii.
 
Uleiul
Schimba uleiul si filtrele de ulei dupa cum este specificat in manualul de folosinta a masinii sau chiar mai frecvent.
 
Performanta motorului
Inlocuieste celelalte filtre de aer, combustibil, etc. dupa recomandarile din manualul autovehiculului. Daca apar probleme datorate motorului (de ex. pornirile ingreunate) va recomandam sa le corectati ducandu-va masina la un service atestat.
 
Cauciucurile
Verifica presiunea cauciucurilor cel putin o data pe luna – recomandabil este ca verificarea sa fie facuta atunci cand acestea nu sunt incinse. Nu uita de roata de rezerva, care trebuie si ea verificata periodic.
 
Sistemul de franare
Franele trebuie verificate si ele dupa cum este recomandat in manualul de utilizare, sau chiar mai frecvent daca cumva observati ca distanta de oprire este mai lunga, precum si alte pulsatii sau zgomote generate in momentul in care apasati pedala de franare.
 
Bateria
Bateria masinii poate ceda in orice perioada a anului. Singura modalitate prin care o baterie slabita poate sa fie detectata este prin intermediul echipamentului profesional.
 
Acestea sunt doar cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand vine vorba de ingrijirea masinii pe timp de vara. Masinile din parcul auto Tim Rent a Car Cluj sunt atent adaptate fiecarui sezon, fiecare masina avand constant propria sesiune de verificare tehnica.
 

« inapoi

Avantaje

Masini de calitate
Preturi exceptionale
Predare si preluare flexibila
Inchiriere simplificata

Contact

S.C. Globus Transport S.R.L.
Cluj-Napoca
Tel: +40 745 179 555
E-mail: img

 

Adauga-ne pe:


Ingrijirea Masinii pe timp de Vara
Copyright © Tim rent a car Cluj-Napoca 2016