»
Noutati » Trucuri pentru ingrijirea masinii in sezonul rece
Trucuri pentru ingrijirea masinii in sezonul rece

Trucuri pentru ingrijirea masinii in sezonul rece

Se prea poate ca parbrizele masinilor noastre sa fi trecut deja prin primul inghet, iar noi sa fi fost fost deja nevoiti sa indepartam acel strat neplacut de gheata, dimineata in timp ce ne grabeam sa ajungem la servici.
Ti-am pregatit cateva sfaturi utile pentru adaptarea masinii tale la sezonul rece, dar si cateva sfaturi care sa te ajute pe tine sa treci mai usor peste acest sezon mai putin confortabil din punct de vedere termic.

Bun ramas, toamna!
Pe masura ce toamna inceteaza sa-si mai intre in drepturi, trebuie sa ne asiguram ca am indepartat de pe masina noastra toate resturile organice, cum sunt frunzele. Cand astfel de reziduri se acumuleaza in zone ale masinii care sunt destinat pentru scurgerea apei, rezultatul final poate consta chiar in coroziune sau scurgeri. Acel spatiu de ventilare este de regula situat in apropierea parbrizului, mai exact, in partea inferioara al acestuia.

Parbriz protejat de inghet
O data cu instalarea sezonului rece, parbrizele masinilor ingheata. Acest lucru se intampla autoturismelor care peste noapte nu sunt parcate in garaj sau in vreo parcare acoperita. Pe langa disconfortul pe care il avem atunci cand trebuie sa indepartam pojghit inghetata de pe parbriz, este bine de stiut ca, pe termen lung, acest factor extern poate diminua durata de viata a parbrizului. Pe parbrizele pe care sunt vizibile urme de crapaturi, indepartarea stratului de gheata poate facilita extinderea crapaturii. 

Anvelope exclusive pentru iarna
Cu totii stim de existenta asa numitelor anvelope potrivite pentru orice sezon, anvelope universale utilizate atat iarna cat si vara. Fiind cuplate la sisteme de stabilitate de control de pe fata, aceste anvelope le-au permis multora sa evite echiparea masinii cu anvelope speciale pentru anotimpul rece. Incurajam echiparea autoturismelor cu anvelope exclusiv create pentru iarna, acestea oferind o siguranta superioara sofatului. 

Stergatoare pregatite pentru sezon
Ceata, zapada si ploaia puse in contextul sezonului de iarna pot fi inamicii numarul 1 al vizibilitatii la volan. Lamele stergatoarelor trebuie verificate perioadic, cu atat mai mult cu cat, durata medie de viata al acestora este in jurul unui an. Daca autoturismul tau nu este dotat cu stergatoare mai groase, este timpul sa le inlocuiesti. Te sfatuim, ca atunci cand iti parchezi masina mai ales pentru o perioada de mai multe ore, sa iti ridici stergatoarele si sa nu le lasi in pozitia lor naturala pe parbriz. In acest fel, eviti ca la pornirea masinii, sa pierzi timpul cu dezghetarea si dezlipirea stergatoarelor.

Baterie incarcata
Unii sunt de parere ca iarna este anotimpul in care bateria autoturismului este solicitata cel mai mult. Evita momentele in care bateria masinii cedeaza si te lasa balta in cele mai nepotrivite momente. Bateria si gradul de incarcare al acesteia poate fi verificata la service-ul auto. Acest procedeu de verificare nu necesita mult timp si nu este costisitor. In acest fel, prin verificari periodice poti chiar afla cand durata de viata a acesteia este pe sfarsite. Astfel, iti poti inlocui acumulatorul cu altul nou si eviti ca aceasta sa te parareasca in vreun moment inoportun.  

Antigelul la putere
Antigelul este poate primul produs care le trece multora prin minte atunci cand se gandesc la iarna si la masina lor. Antigelul trebuie calibrat la temperaturile climatului, nivelul de concentratie al acestui lichid diferand in functie de temperaturile pentru care este utilizat. 

Acestea sunt doar cateva sfaturi utile pentru intretinerea propice a masinii in sezonul rece. E bine totusi de stiut: in acest sezon, tot ce tine de preventie este bine de aplicat. In acest sens, va sfatuim sa conduceti preventiv si regulamentar, cu atat mai mult in contextul conditiilor meteo nefavorabile. 
Mentionam ca multe dintre aceste sfaturi au fost culese direct de la mecanicii nostri, care asigura intretinerea si buna functionare a flotei noastre de masini de inchiriat. Drum bun si iarna usoara! 
 

« inapoi

Avantaje

Masini de calitate
Preturi exceptionale
Predare si preluare flexibila
Inchiriere simplificata

Contact

S.C. Globus Transport S.R.L.
Cluj-Napoca
Tel: +40 745 179 555
E-mail: img

 

Adauga-ne pe:


Ingrijirea masinii in sezonul rece
Copyright © Tim rent a car Cluj-Napoca 2016