»
Noutati » Descopera 5 locuri remarcabile din imprejurimile Clujului
Descopera 5 locuri remarcabile din imprejurimile Clujului

Descopera 5 locuri remarcabile din imprejurimile Clujului

Pentru ca vremea tine cu noi si avem parte de o toamna calduroasa, iti propunem sa evadezi din jungla urbana si sa iti petreci timpul liber impreuna cu persoanele dragi in locuri minunate din judetul Cluj. Daca nu esti hotarat inca ce sa alegi, iti prezentam in cele ce urmeaza 5 locuri frumoase pe care merita sa le vizitezi.

1.      Salina Turda
Salina Turda este cel mai cunoscut obiectiv turistic din judet si a fost vizitat deja de peste 2,5 milioane de turisti din intreaga lume. Salina este un monument istoric al judetului si o oaza de relaxare pentru persoanele care aleg sa vina aici, acestea putand sa se plimbe cu barca prin lacul din salina, sa joace bowling, sa urce in caruselul Roata Mare si sa viziteze minele de sare.
 
2.      Lacul Tarnita 
Lacul Tarnita este un lac artificial de acumulare, format dupa construirea unui baraj de 97m inaltime si 237 m lungime. Acest lac se afla intre localitatile Marisel, Gilau si Rasca. Lacul se intinde pe o suprafata de 8 km si are o adancime maxima de 70m. Daca alegeti sa mergeti la Lacul Tarnita, veti putea pescui, veti putea practica ski-ul nautic, jetski, inotul sau chiar va puteti plimba cu barca.
 
3.      Cheile Turzii
Daca iubesti natura, te poti bucura de Cheile Turzii, care s-au format prin erodarea calcarului jurasic. Acestea au o lungime de 1270 m si o inaltime maxima de 200 m. Monumentul naturii a fost inclus pe lista patrimoniului UNESCO deoarece este unul dintre cele mai importante monumente ale naturii din zona. In Cheile Turzii s-au format de-a lungul timpului peste 60 de pesteri si s-a construit chiar si o cabana cu aspect medieval in interiorul acestora.
 
4.      Cascada Valul Miresei
 Cascada Valul Miresei, denumita si cascada Rachitele, este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania si se afla in comuna Margau. Cascada are o inaltime de 30 m, iar numele „Valul Miresei” provine din asemanarea caderii apei cu valul unei mirese. Aceasta cascada face parte din Parcul National Apuseni si exista o legenda interesanta legata de aceasta.
 
5.      Belis-Fantanele
Statiunea si lacul de acumulare se afla in comuna Rasca, in apropierea comunei Belis. Lacul de acumulare s-a format in urma construirii barajului intre anii 1970-1974. In lac exista cladirea unei biserici din satul Giurcuta de Jos, deoarece lacul a inundat teritoriul unor sate din comuna, iar aceasta cladire poate fi observata in anumite zile in care nivelul apei scade foarte mult. Privelistea existenta aici este una care te lasa fara suflare si aici va puteti bucura de activitati diverse precum pescuitul sau inotul.

Prezentandu-va aceste 5 locuri mirifice din judetul Cluj, va propunem sa optati pentru serviciul de inchirieri auto Cluj pentru a renunta la griji si stres in privinta masinii dumneavoastra. 

« inapoi

Avantaje

Masini de calitate
Preturi exceptionale
Predare si preluare flexibila
Inchiriere simplificata

Contact

S.C. Globus Transport S.R.L.
Cluj-Napoca
Tel: +40 745 179 555
E-mail: img

 

Adauga-ne pe:


Descopera Locuri de vizitat Cluj cu Tim Rent a Car-Inchirieri auto Cluj
Copyright © Tim rent a car Cluj-Napoca 2016