»
Noutati » Cum procedez daca am accident cu masina inchiriata
Cum procedez daca am accident cu masina inchiriata

Cum procedez daca am accident cu masina inchiriata

Situatiile nefericite in care din diverse motive exista accidente rutiete in care sunt implicate si masini inchiriate, nu sunt o noutate. Ba mai mult, in astfel de momente este bine sa stii cum sa procedezi.

In primul rand, intr-o astfel de situatie cel mai important este sa nu te panichezi, sa ramai calm si sa tratezi problema ca atare. In al doilea rand, este foarte important sa nu abandonezi masina avariata chiar daca este inchiriata. De fapt, echipa noastra iti recomanda sa te comporti ca si cum ar fi masina ta personala.

In al treilea rand, te sfatuim ca de indata dupa producerea accidentului sa anunti compania de inchirieri auto despre acest eveniment si totodata sa dai detaliile sau informatii relevante despre circumstantele in care s-a produs accidental.

Trebuie sa iti amintesti ca in momentul in care ai semnat contractul de inchiriere, ai semnat totodata si acceptat anumite conditii care la randul lor presupun o serie de responsabilitati.

Asadar, dupa ce ai fost implicat intr-un accident rutier in timp ce conducei un autoturism inchiriat, trebuie sa pui la dispozitia companiei urmatoarele acte si/sau documente:

- raportul politiei sau constatatea amiabila;
- actele persoanlor terte implicate in accident (carte de identitate, polita RCA, permis de conducere, certificate de inmatriculare)
- proces verbal – pe care trebuie sa apara obligatoriu semnatura ofiterului de Politie care elibereaza documentul, stampila Politiei si specificatie vis-à-vis de consumul de alcool;
- autorizatia de reparatie – cu semnatura ofiterului de Politie si stampila sectiei + Anexa 2

Este lense de inteles ca ai obligatia sa te prezinta la sectia de Politie, unde vor trebuie realizate documentele specifice unui asemenea eveniment. Daca documentele mai sus mentionate nu sunt prezentate, atunci soferul este responsabil 100% pentru daunele, pierderile si costurile survenite.

Mentionam ca intr-o astfel de situatie, persoana care a inchiriat autoturismul se prea poate sa piarda garantia ce i-a fost perceputa in momentul semnarii contractului de inchiriere.

Echipa Tim Rent a Car Cluj recomanda clientilor sai si nu numai, sa conduca atent si preventiv tocmai in vederea evitarii unor evenimente de acest fel! 

« inapoi

Avantaje

Masini de calitate
Preturi exceptionale
Predare si preluare flexibila
Inchiriere simplificata

Contact

S.C. Globus Transport S.R.L.
Cluj-Napoca
Tel: +40 745 179 555
E-mail: img

 

Adauga-ne pe:


Cum procedez daca am accident cu masina inchiriata
Copyright © Tim rent a car Cluj-Napoca 2016