»
Noutati » Cum conduci pe vreme ploioasa?
Cum conduci pe vreme ploioasa?

Cum conduci pe vreme ploioasa?

Vremea ploioasa le vine de hac soferilor de pretutindeni, reducandu-le vizibilitatea si implicit, ingreunandu-le sofatul. La noi in tara, infrastructura nu ajuta deloc, formandu-se balti mari si adanci. Iar daca se intampla sa “prinzi” una si te alegi cu apa la motor, exista posibilitatea sa apara probleme grave, precum acvaplanarea. Noi ti-am adunat o serie de sfaturi utile, menite sa te ajute sa conduci cat mai sigur pe vremea ploioasa:

1. In primul rand, este esential sa reduci viteza;
2. Incearca sa stai pe banda din mijloc, intrucat apa se scurge de obicei spre benzile exterioare;
3. Mentine o distanta corespunzatoare fata de celelalte masini;
4. Evita sa stai in apropierea tirurilor si a autobuzelor, pentru ca de pe pneurile lor mari se vor scurge stropi, ce iti vor reduce vizibilitatea;
5. Utilizeaza farurile, pentru a fi vazut de ceilalti participanti la trafic;
6. Nu depasi limita de vizibilitate;
7. Daca esti pus in situatia de a conduce printr-o balta cu adancime necunoscuta, incetineste viteza; in situatia in care ajunge la partea de jos a usilor, nu inainta;
8. Incearca sa nu stropesti pietonii;
9. Dezabureste constant geamurile;
10. Evita condusul pe timp de fulgere si ploi torentiale ce te pot dezorienta;

Sofatul pe vreme ploioasa impune o utilizare atenta a comenzilor principale, precum cele de directie, frana, ambreiaj si acceleratie. Este extrem de important ca inainte de a pleca la drum sa te asiguri ca farurile, stergatoarele, sistemul de dezaburire, luminile de frana si cele de semnalizare functioneaza corespunzator. De asemenea, nu vrei sa conduci cu pantofii umezi, pentru ca piciorul sa nu alunece pe pedala. Sterge-i de mocheta sau de presul de cauciuc inainte de inceperea calatoriei. Astfel, vei evita eventuale situatii neplacute.

Oricat de grabit ai fi, incearca pe cat posibil sa tii cont de aceste sfaturi. Sofatul imprudent nu are repercusiuni doar asupra ta, ci si a acelor persoane din masina si a celorlalti participanti la trafic.

« inapoi

Avantaje

Masini de calitate
Preturi exceptionale
Predare si preluare flexibila
Inchiriere simplificata

Contact

S.C. Globus Transport S.R.L.
Cluj-Napoca
Tel: +40 745 179 555
E-mail: img

 

Adauga-ne pe:


Cum conducem pe vreme ploioasa?
Copyright © Tim rent a car Cluj-Napoca 2016